Na een voorbereiding die ruim 1,5 jaar geleden begon, was het afgelopen zaterdag 27 november eindelijk zover: het 50-jarig jubileumfeest van Serve ’71.
De oorspronkelijke datum van 15 mei 2021 moest door Corona helaas verzet worden naar deze zaterdag. Zelfs voor deze datum werd het nog spannend, maar gelukkig kon het feest nu wel doorgang vinden binnen de geldende maatregelen.

De aftrap
De aftrap voor de jubileumviering werd gedaan door de jongste jeugd van onze vereniging.
Op zaterdag 20 november zijn zij onder begeleiding van Marcel van der Merwe en onze voorzitter Remco Verburg naar de McDonalds in Ridderkerk gegaan.
De reacties van de kinderen zeggen genoeg:
Aldus Jonah : “Het samen zijn was leuk en gezellig en het eten was lekker.” Aaron sluit zich hier bij aan : “Iedereen is heel lief en aardig, het was gezellig en superleuk bij de MacDonalds.”

 

De grote dag
Dan eindelijk was het zaterdag 27 november zover. Het jubileumfeest kon doorgaan.
De dag begon al ergens net na 07:30 met het opbouwen van de zaal. Versiering ophangen. Koffie, cake en ander drinken klaarzetten. Gasten ontvangen zoals de fotografen & MJ Tafeltennis. Gelukkig liep dit dankzij de voorbereidingen van velen best gesmeerd.

Clinics
Als eerste werden er door de mannen van MJ Tafeltennis 2 clinics gegeven aan de leden die zich daarvoor hadden aangemeld. In 2 blokken van 5 kwartier werkten de leden zich in het zweet met duidelijke oefeningen en uitleg van MJ Tafeltennis.

Speeltuin
Toen om 12:00 de tweede groep klaar was met hun clinic, werd de zaal in sneltreinvaart omgebouwd naar een Tafeltennis Speeltuin. Ook deze speeltuin werd verzorgd door MJ Tafeltennis. De gekste tafels werden neergezet. Tafels met snoepprint, met luipaard print, ronde tafels, kleine tafels, nog kleinere tafels, enz. Je kon het zo gek niet bedenken. Alles om belangstellenden op verschillende manieren in aanraking te brengen met onze balsport.

Receptie met Demo
Deze feestelijke dag werd overdag afgesloten met een receptie voor genodigden, leden en oud-leden en andere belangstellenden. Tijdens de receptie werden de gasten nog getrakteerd op een hele leuke demonstratie door de mannen van MJ Tafeltennis. Tijdens de demo werd zelfs de burgemeester nog even overgehaald om een balletje te slaan.
Onder de aanwezige gasten waren o.a. de Burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht de heer Heijkoop, de heer van Haaren van de NTTB, oud-voorzitter Jaco van den Heuvel, oud-trainer Nico van Zwet, oud-leden zoals Erwin en Vincent de Gelder en nog vele anderen.

WinterBBQ
Deze mooie en succesvolle dag werd met de leden ’s avonds afgesloten met een heerlijke winterBBQ bij Boathouse in Zwijndrecht.

 

Ingezonden verslag
Ook hier was het een van onze jongste leden die van zich liet horen. Julian heeft over zijn ervaringen verteld middels het onderstaande verslag:

Ik vond het heel leuk.

En het was heel cool en heel erg snel klaargezet en als de andere groep aan de beurt was kon je nog meespelen.

Toen kwam er een speeltuin met verschillende tafels en spellen, zoals een tafeltje van maar 40 cm met kleine batjes ook en die heb ik ook geprobeerd met het zusje van Jonah. En dat ging heel goed.

En er was ook een pingpongbalschietmachine met een voetbalgoal.

En daarna kwam er een wedstrijd van 2 heel goede spelers en ze gebruikten steeds kleinere batjes, totdat het een oorbel was! En dat lukte zelfs ook !

En we kregen cake, dat was het leukst. :)

Groetjes van Julian Blaak

Mede mogelijk gemaakt door
Zo’n jubileumfeest was niet mogelijk geweest zonder inzet van diverse partijen in welke vorm dan ook.
Bijvoorbeeld Aikidovereniging Bushi-Dojo voor het ter beschikking stellen van de zaal t.b.v. ons ochtendprogramma. En de fotografen Lia Perquin en Fred van Turenhout om onze jubileumviering de gehele dag vast te leggen op de gevoelige plaat. OBS de Bron voor het lenen van tafels en stoelen. Zomaar een paar voorbeelden.

In de hoop niemand vergeten te zijn:

 • Aikidovereniging Bushi-Dojo
 • Signpower
 • Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht
 • ATOS
 • NTTB & NTTB West
 • van Gorp Autoschade
 • MJ Tafeltennis
 • Fotografen: Lia Perquin & Fred van Turenhout
 • Jubileumcommissie: William Benschop, Robert Versteeg, Aad Kal & Gerard Maaskant
 • Het bestuur van Serve ’71
 • Tessa Benschop en Carolien Verburg
 • Sport Europe
 • De Brug, Henk Sterkenburg
 • Howeco
 • OBS de Bron

Alle leden van de vereniging

Voor meer foto’s van alle activiteiten bekijk de onderstaande albums!

Pin It on Pinterest

Social media

Deel dit met je vrienden!